Show simple item record

dc.contributor.authorКолева, Росица
dc.contributor.authorЦанова, Стела
dc.contributor.authorКушева, Галя
dc.contributor.authorKoleva, Rositsa
dc.contributor.authorTsanova, Stela
dc.contributor.authorKusheva, Galya
dc.date.accessioned2016-05-19T11:09:25Z
dc.date.available2016-05-19T11:09:25Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn1312-3815
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10610/1653
dc.description.abstractОсновополагащи в Стратегия „Европа 2020” и в Национална програма „България 2020” са въпросите, свързани с постигането на интелигентен и устойчив растеж. Той се свързва с изграждането на по-екологична и по-конкурентоспособна икономика, в която ресурсите се използват ефективно и екологосъобразно.В съответствие с идеите, предложени в тези програми, е интерпретирано взаимоотношението „качество – конкурентоспособност”. Търсенето на конкурентни предимства на туристическия продукт може да се подобри основно чрез преориентиране на стратегията на туристическите фирми към по-висок стандарт и покачествени услуги, диференциация на българския туристически продукт, развитие на алтернативни продукти с цел привличане на по-платежоспособни туристи и създаване на условия за интензивна конкуренция в бранша.В разработката са извършени практически изследвания на качеството на туристическия продукт, на неговото отражение върху конкурентоспособността на хотелиерски вериги, което в значителна степен илюстрира особеностите в разви- тието на туристическия бизнес през периода 2007 – 2011 г. Abstract „Europe 2020” Strategy and „Bulgaria 2020” National Program’s underlying issues relate to smart and sustainable growth. It is associated with the creation of a greener and more competitive economy in which resources are used efficiently and environmentally-friendly. The relationship „quality-competitiveness” is interpreted in accordance with the ideas put forward in these programs The search for competitive advantages of a tourism product can be improved mainly through reorientation of the strategy of tourist companies to a higher standard and better services, differentiation of the Bulgarian tourism product, development of alternative products to attract wealthy tourists and create conditions for intense competition in the industry. The paper involves practical research on the quality of the tourism product, its impact on the competitiveness of hotel chains, which illustrates the significant features in the development of tourism for the five-year period (2007-2011).bg_BG
dc.publisherАИ "Ценов"bg_BG
dc.relation.ispartofseries19;3
dc.subjectтуризъмbg_BG
dc.subjectкачествоbg_BG
dc.subjectканкурентоспособностbg_BG
dc.subjectанализbg_BG
dc.subjectтенденцииbg_BG
dc.subjecttourismbg_BG
dc.subjectqualitybg_BG
dc.subjectcompetitivenessbg_BG
dc.subjectanalysisbg_BG
dc.subjecttrendsbg_BG
dc.titleАНАЛИЗ НА КОНКУРЕНТОСПОСОБНОСТТА НА ХОТЕЛИЕРСКИЯ БИЗНЕСbg_BG
dc.title.alternativeANALYSIS OF HOTEL BUSINESS COMPETITIVENESSbg_BG
dc.typeArticlebg_BG


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record