Показване на основна информация на публикация

dc.contributor.authorИлийкова, Йорданка
dc.date.accessioned2018-10-29T06:10:01Z
dc.date.accessioned2018-10-29T06:10:01Z
dc.date.available2018-10-29T06:10:01Z
dc.date.available2018-10-29T06:10:01Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn1311-9206
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10610/3946
dc.description.abstractПроблем в хотелите, които предоставят услугата изхранване на „блок-маса” (или на „шведска маса”), чиято цена е включена в една обща с тази на нощувките, е отчитането и ефективният контрол върху пълното влагане на отпуснатите, от складове и хладилни помещения, хранителни стоки в готовата кухненска продукция. Следенето за промяна в цените на доставките на стоките в разгара на туристическия сезон (познато в практиката още като „Food and Beverage Cost Control“), изчисляването на т. нар. „храноден“ и „напиткоден“, и честите инвентаризации за установяване на наличностите към даден момент, във връзка с отчитането на стойността на основните преки разходи 1 - вложените хранителни стоки - за определен период, са обективно необходими.bg_BG
dc.publisherTsenov Publishing HouseEN_en
dc.relation.ispartofseries3;5
dc.subjectхотелbg_BG
dc.subject„блок маса”bg_BG
dc.subject„шведска маса”bg_BG
dc.subjectсчетоводно отчитанеbg_BG
dc.subjectсчетоводен анализbg_BG
dc.subjectразходиbg_BG
dc.titleВъзможности за оптимизиране на счетоводното отчитане и анализа на разходите, свързани с ресторанта на „блок-маса” или „шведска маса” в хотелиерствотоbg_BG
dc.typeArticlebg_BG


Файлове в тази публикация

Thumbnail

Тази публикация се показва в следните колекции

Показване на основна информация на публикация