Показване на основна информация на публикация

dc.contributor.authorТрендафилов, Димитър
dc.date.accessioned2019-07-10T09:49:19Z
dc.date.accessioned2019-07-10T09:49:19Z
dc.date.available2019-07-10T09:49:19Z
dc.date.available2019-07-10T09:49:19Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn1311-9206
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10610/4145
dc.description.abstractТози материал обръща внимание на състоянието на земеделското стопанство в България и перспективите за неговото успешно управление и промотиране в контекста на глобалната конкуренция и позитивите от клъстерните икономически организации. 1 На първо място той разглежда поотблизо проблемите, които среща секторът след промените от 1989 г. и настоящите предизвикателства пред него във връзка с повишаване на конкурентоспособността му, добавената стойност и комуникацията, както и по отношение на особеностите на вътрешната бизнес среда и членството на страната в ЕС. Изведени са някои ключови фактори около формирането на кръстерите, с цел да се отговори на въпроса защо подобен вид сътрудничество е полезно и дори необходимо за растежа на местната икономика и оптимизирането на разходите. Втората част излага и коментира няколко примера от практиката на местното клъстериране, социалната отговорност и т.нар. „маркетинг с кауза“, ползите от активната комуникация и развитието на културния и винен туризъм, които набират популярност, особено сред младите потребители.2bg_BG
dc.publisherTsenov Publishing HouseEN_en
dc.relation.ispartofseries2;5
dc.subjectклъстериbg_BG
dc.subjectконкурентоспособностbg_BG
dc.subjectвиноbg_BG
dc.subjectкомуникацияbg_BG
dc.titleКЛЪСТЕРИ И КОМУНИКАЦИЯ: МАРКЕТИНГОВИ АСПЕКТИ НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯbg_BG
dc.typeArticlebg_BG


Файлове в тази публикация

Thumbnail

Тази публикация се показва в следните колекции

Показване на основна информация на публикация