ПРОИЗВОДСТВО И ПАЗАРИ НА НОВИ ХРАНИ, ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ И ГЕНЕТИЧНО МОДИФИЦИРАНИ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ
View/ Open
Date
2013Author
Герганов, Георги
Блажева, Виолета
Gerganov, Georgi
Blazheva, Violeta
Metadata
Show full item recordAbstract
Настоящата разработка има за цел проучване и разкриване на проблемите при производството и пазарите за реализация на селскостопанска продукция в България от гледна точка на новите храни, генетично модифицира-ните организми и генетично модифицираните храни. От тази позиция е разгле-дана българската нормативна база (в съответствие с европейското законодател-ство) по отношение на тяхното производство и търговия. За постигането на поставената цел се идентифицират факторите, които оказват влияние, дефини-рани в поставените задачи.This paper aims to study and detect problems in production and markets for sale of agricultural products in Bulgaria in terms of novel foods, genetically modified organisms and genetically modified foods. From that point of view, the Bulgarian legislation (in conformity with European legislation) in respect with production and trade has been viewed. To achieve the goal, factors that have influence have been identified and defined in the tasks.