АПРОБИРАНЕ НА МОДЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ РИСКА НА ФРАНЧАЙЗОДАТЕЛЯ НА БАЗА КОЛИЧЕСТВЕН ПОДХОД
dc.contributor.author | Йорданова, Петя | |
dc.date.accessioned | 2018-12-13T10:42:07Z | |
dc.date.accessioned | 2018-12-13T10:42:08Z | |
dc.date.available | 2018-12-13T10:42:07Z | |
dc.date.available | 2018-12-13T10:42:08Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.issn | 1313-6542 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10610/3949 | |
dc.description.abstract | Изследователското внимание в настоящата студия се насочва към управлението на риска в бизнес дейността на франчайзодателя. Основна цел на научната разработка е върху базата на теоретична интерпретация на риска и детерминиране на конкретните рискове за франчайзодателя да се адаптира модел за управлението им. Разработването на методологията за осъществяване на емпиричното изследване се основава на количествен подход за оценка на риска на примера на световно известната франчайзингова компания “McDonald’s”. Чрез регресионен анализ се потвърждава значимостта на приложените рискови фактори, което допринася за апробиране на ефективен модел за мениджмънт на риска. | bg_BG |
dc.publisher | Tsenov Publishing House | EN_en |
dc.relation.ispartofseries | 13;2 | |
dc.subject | риск | bg_BG |
dc.subject | франчайзодател | bg_BG |
dc.subject | управление на риска | bg_BG |
dc.subject | регресионен анализ | bg_BG |
dc.title | АПРОБИРАНЕ НА МОДЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ РИСКА НА ФРАНЧАЙЗОДАТЕЛЯ НА БАЗА КОЛИЧЕСТВЕН ПОДХОД | bg_BG |
dc.type | Article | bg_BG |