Показване на основна информация на публикация
ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОПТИМИЗИРАНЕ СЧЕТОВОДНОТО ОТЧИТАНЕ ПРИ ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО В ХОТЕЛИЕРСТВОТО
dc.contributor.author | Илийкова, Йорданка | |
dc.date.accessioned | 2018-12-13T10:43:09Z | |
dc.date.accessioned | 2018-12-13T10:43:09Z | |
dc.date.available | 2018-12-13T10:43:09Z | |
dc.date.available | 2018-12-13T10:43:09Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.issn | 1313-6542 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10610/3968 | |
dc.description.abstract | Разграничаването на класификациите на разходите и приходите за целите на управлението, ценообразуването и финансовото счетоводство е условно. Класификационните подходи могат да се допълват и синхронизират като обект на отчитане и информационна осигуреност. Управленската вътрешна отчетност има разширен обхват и измерители, но не изключва тези на счетоводната отчетност съгласно съответното приложимо законодателство. Цел на настоящото изследване е да се очертаят възможностите за усъвършенстване на отчетните процеси, свързани с ценообразуването в хотелиерството. Предмет на научното търсене са анализът и отчетността на основните икономически закономерности, характерни за формирането на цените в хотелиерските предприятия. В резултат на направеното изследване може да се обобщи, че съществуват начини за синхронизиране на финансовото счетоводство с вътрешното управленско. Това не изключва резултатите от теоретико-методологичните изследвания на актуалните аспекти, свързани с международната практика на хотелите, опериращи в страни, приели различни принципи и бази за счетоводно отчитане. | bg_BG |
dc.publisher | Tsenov Publishing House | EN_en |
dc.relation.ispartofseries | 13;21 | |
dc.subject | хотел | bg_BG |
dc.subject | ценообразуване | bg_BG |
dc.subject | счетоводно отчитане | bg_BG |
dc.title | ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ОПТИМИЗИРАНЕ СЧЕТОВОДНОТО ОТЧИТАНЕ ПРИ ЦЕНООБРАЗУВАНЕТО В ХОТЕЛИЕРСТВОТО | bg_BG |
dc.type | Article | bg_BG |