Показване на основна информация на публикация
КЛЪСТЕРИ И КОМУНИКАЦИЯ: МАРКЕТИНГОВИ АСПЕКТИ НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯ
dc.contributor.author | Трендафилов, Димитър | |
dc.date.accessioned | 2019-07-10T09:49:19Z | |
dc.date.accessioned | 2019-07-10T09:49:19Z | |
dc.date.available | 2019-07-10T09:49:19Z | |
dc.date.available | 2019-07-10T09:49:19Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.issn | 1311-9206 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10610/4145 | |
dc.description.abstract | Този материал обръща внимание на състоянието на земеделското стопанство в България и перспективите за неговото успешно управление и промотиране в контекста на глобалната конкуренция и позитивите от клъстерните икономически организации. 1 На първо място той разглежда поотблизо проблемите, които среща секторът след промените от 1989 г. и настоящите предизвикателства пред него във връзка с повишаване на конкурентоспособността му, добавената стойност и комуникацията, както и по отношение на особеностите на вътрешната бизнес среда и членството на страната в ЕС. Изведени са някои ключови фактори около формирането на кръстерите, с цел да се отговори на въпроса защо подобен вид сътрудничество е полезно и дори необходимо за растежа на местната икономика и оптимизирането на разходите. Втората част излага и коментира няколко примера от практиката на местното клъстериране, социалната отговорност и т.нар. „маркетинг с кауза“, ползите от активната комуникация и развитието на културния и винен туризъм, които набират популярност, особено сред младите потребители.2 | bg_BG |
dc.publisher | Tsenov Publishing House | EN_en |
dc.relation.ispartofseries | 2;5 | |
dc.subject | клъстери | bg_BG |
dc.subject | конкурентоспособност | bg_BG |
dc.subject | вино | bg_BG |
dc.subject | комуникация | bg_BG |
dc.title | КЛЪСТЕРИ И КОМУНИКАЦИЯ: МАРКЕТИНГОВИ АСПЕКТИ НА ЗЕМЕДЕЛСКАТА ПРАКТИКА В БЪЛГАРИЯ | bg_BG |
dc.type | Article | bg_BG |