СПЕЦИФИКА НА ТУРИСТА ПРАКТИКУВАЩ КУЛИНАРЕН ТУРИЗЪМ
dc.contributor.author | Симеонов, Симеон | |
dc.date.accessioned | 2020-06-12T09:22:30Z | |
dc.date.accessioned | 2020-06-12T09:22:31Z | |
dc.date.available | 2020-06-12T09:22:30Z | |
dc.date.available | 2020-06-12T09:22:31Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.issn | 1313-6542 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10610/4282 | |
dc.description.abstract | В статията се изясняват основните специфики на туриста, предприемащ кулинарно туристическо пътуване, и се прави анализ на етапите за вземане на решение за туристическо пътуване с фокус върху изграждане профила на кулинарния турист. Основна цел в изследването е многоизмерността на поведението на кулинарния турист. С оглед по-пълното му характеризиране са изведени основните отличителни черти, формиращи неговия профил. В резултат на това се изяснява защо и как се взема решение за потреблението на кулинарния продукт, което стои в основата на кулинарния туризъм. | bg_BG |
dc.publisher | Tsenov Publishing House | EN_en |
dc.relation.ispartofseries | 15;22 | |
dc.subject | кулинарен туризъм | bg_BG |
dc.subject | кулинарен турист | bg_BG |
dc.subject | хранене | bg_BG |
dc.subject | гастрономия | bg_BG |
dc.subject | профил на туриста | bg_BG |
dc.title | СПЕЦИФИКА НА ТУРИСТА ПРАКТИКУВАЩ КУЛИНАРЕН ТУРИЗЪМ | bg_BG |
dc.type | Article | bg_BG |