Показване на основна информация на публикация
Влияние на факторите на микро- и макросредата върху кулинарния туризъм
dc.contributor.author | Симеонов, Симеон | |
dc.date.accessioned | 2022-04-29T13:42:29Z | |
dc.date.accessioned | 2022-04-29T13:42:26Z | |
dc.date.available | 2022-04-29T13:42:29Z | |
dc.date.available | 2022-04-29T13:42:26Z | |
dc.date.issued | 2020 | |
dc.identifier.issn | 1313-6542 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/10610/4548 | |
dc.description.abstract | Дългосрочното управление на кулинарния туризъм се базира на стратегическия анализ, който оценява влиянието на факторите на обкръжаващата среда. Този тип анализ позволява на организацията да формулира и прилага подходящи стратегии за развитие. Кулинарният туризъм не се разглежда като изолирана система, а развитието му зависи от различните фактори на външната среда, влияещи в симбиоза на макро- и микроравнище. Изчерпателното изследване на факторите на обкръжаващата среда от страна на предложителите на кулинарен туристически продукт е предпоставка за оползотворяване възможностите и редуциране на някои от заплахите, което може да осигури повишаване резултатите от дейността им. В резултат на това в разработката се предлагат определени аналитични инструменти за стратегическо планиране в сферата на кулинарния туризъм. | bg_BG |
dc.publisher | Tsenov Publishing House | EN_en |
dc.relation.ispartofseries | 16;21 | |
dc.subject | кулинарен туризъм | bg_BG |
dc.subject | STEEP анализ | bg_BG |
dc.subject | макросреда | bg_BG |
dc.subject | Porter модел „Пет сили” | bg_BG |
dc.subject | микросреда | bg_BG |
dc.title | Влияние на факторите на микро- и макросредата върху кулинарния туризъм | bg_BG |
dc.type | Article | bg_BG |